Ziua speciala a lunii mai

Editat 11 mai 2013

Ziua de 11 a fiecarei luni este una speciala pentru noi – Vica creste tot mai mare si mai mare. Azi Vica a implinit un an si noua luni. Mi-am dorit sa o bucur cu ceva nou azi, dar asta nu insemna nicidecum achizitionarea unei jucarii noi.

De pe site-ul B24kids aflasem despre expozitia temporara – Fluturi Tropicali, locatia – Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”. Vizitarea acestei expozitii mi s-a parut o activitate interesanta si potrivita pentru Vica, tinand cont de faptul ca in parc ea se bucura enorm de mult cand vede cate un fluturas zburand (din pacate, pana acum, in parc, a vazut doar fluturasi cu aripi albe).

Planurile mele de a ajunge la Fluturi Tropicali au ramas, insa, nerealizate. Vica s-a trezit dimineata ferm convinsa ca azi vrea in parc la „tambuina”. Tambuina din limba ei inseamna topoganul gonflabil din parc pe care ea il utilizeaza doar pe post de trambulina. Desi topoganele din parc le escaladeaza cu usurinta si pe partea permisa si pe cea interzisa, la acesta nu are inca curajul sa urce scarile. Topaitul si rostogolitul la baza topoganului ii aduc o mare bucurie. Asa ca m-am conformat deciziei ei si am mers in parc. Expozitia cu fluturi ramane pentru o alta zi (vreau neaparat sa ajung cu Vica acolo!), probabil pentru 1 iunie.

Topoganul gonflabil se afla in parcul „Oraselul Copiilor”, zona Brancoveanu (sector 4). Din punctul meu de vedere, dintre toate disctractiile din parc destinate copiilor de varsta ei, topoganul gonflabil mi se pare cel mai potrivit: are protectii sigure, iar distractia se desfasoara prin miscare (dezvoltarea motorie grosiera) care este atat de importanta pentru copii, indeosebi la varsta Vicai. Atentie insa, dupa ora 11, topoganul, incalzindu-se la soare, devine prea ferbinte si nu mai ofera o distractie ralaxata pentru copii. Iata o poza „cu mult iubita tambuina” a Vicai:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dupa veselia si topaitul de pe topogan, amandoua am avut o surpriza placuta. Functioneaza fantana arteziana pietonala muzicala din Oraselul Copiilor! Desi aceasta fantana a fost inaugurata pe 1 mai, azi a fost prima zi in care am admirat spectacolul ei. Amandoua am urmarit jocul apei si al luminii, sincronizat cu muzica din desene animate. A fost un sou care a impresionat-o mult pe Vica. Pe fatuca ei se puteau citi mai multe senitmente pozitive: bucurie, uimire, incantare, curiozitate. S-a implinit dorinta mea de a o bucura cu ceva nou in aceasta zi!

Desi Vica era foarte activa si trebuia sa fiu atenta la ea, totusi am reusit sa filmez un pic din acest spectacol minunat care ne-a facut ziua mult mai frumoasa.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.