Ziua lui Miffy, de Dick Bruna

cartea-copiilor-02-ziua-lui-miffy_y2pg

(sursa poza www.carteacopiilor.ro)

„Ziua lui Miffy” este o poveste simpla si naturala. Fetita iepuras, pe nume Miffy, este nerabdatoare sa inceapa cea mai fericita zi a anului – ziua ei („abia s-a luminat de zi,/ca miffy-a si sarit din pat”). Se bucura ca si un copil obisnuit de cele mai mici daruri si surprize. Cu mare curiozitate, exact ca si micuta noastra printesa, desface cadourle primite de la parintii ei. Se emotioneaza usor cand prietenii ei vin la ea sa o felicite. Inocenta si sincera, Miffy se bucura mult de cadoul primit de la bunicii ei, care apar odata cu lasarea serii.

Carticica „Ziua lui Miffy” este simpla, scrisa in rime si pe intelesul celor mici. Imaginile sunt simple, puternic conturate si viu colorate. Tocmai aceasta simplitate face ca aceasta carte, precum si celelalte carti din seria Miffy, sa fie deosebite si iubite de multi copii. Aceasta carte este recomandata copilasilor de la 0 la 6 ani.

In casuta noastra, a devenit o traditie citirea povestei „Ziua lui Miffy” la fiecare zi de nastere. A inceput traditia cu ziua Vicai, a continuat la ziua mamei si acum este repetata de ziua lui tata :).

Dick Bruna este unul dintre cei mai frumosi autori de literatura pentru copii din intreaga lume. Nascut in Olanda, Bruna a scris si ilustrat peste 100 de carti. Cartile lui Dick Bruna au fost traduse in 40 de limbi si s-au vandut in peste 80 de milioane de exemplare.

Iepurasul Miffy, cel mai popular personaj al cartilor sale, a fost creat in 1995. Reprezentand personificarea copiilor de pretutideni, miffy este inocenta, plina de energie si exploreaza orice situatie noua cu deschidere si curiozitate.

Mult spor la citit!

O părere la “Ziua lui Miffy, de Dick Bruna

  1. Pingback: La multi ani, Taticu nostru scump! | Agenda Mamei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.