Un soare vesel

Primavara, primavara. Anotimpul iubirii si al renasterii! Desi suntem deja la sfarsitul lui martie, totusi soarele inca nu se incumenta sa ne incalzeasca. Asa ca ne-am decis sa desenam azi un soare mare si vesel (care mai tarziu s-a incadrat de minune in decorul camerei fiicei mele).amprenta manuta soare

Am lucrat pe tabla noastra de desen si am folosit o coala de hartie pentru desen format A3, acuarela nontoxica pentru bebe de culoare galbena, creioane colorate, o foarfeca, servetele umede pentru bebe, servetele uscate si manutele Vicai.

Eu am desenat un cerc (baza soarelui), pe care noi impreuna l-am colorat cu galben. Razele soarelui au fost desenate de Vica. Atent si constiincios facea cu manuta amprente galbene in jurul cercului .

amprenta manuta (1) soare

Impreuna i-am desenat nasucul, gurita si ochisorii.amprenta manuta (2) soare

In timp ce eu il decupam, Vica se tot gandea unde ar fi cel mai bine sa-l lipim. In cele din urma, decizia ei a fost – pe dulap!

In timpul activitatii noastre ne-am jucat cu oglinda facand iepurasi de soare, am discutat despre raze si soare: cand si de unde rasare, cand si unde apune, ce se intampla cand apune soarele, ce face soarele in fiecare anotimp al anului. Totodata am incercat sa invatam si o poezie despre soare, scrisa de Grigore Vieru, „Soare, soare, fratioare!”. Poezia i-a placut atat de mult fiicei mele incat noi am lipit versurile sub soarele nostru si le recitim in fiecare dimineata.

– Soare, soare, fratioare,
Hai da drumul la izvoare,
Scoate iarba din tarana,
Spune pasarii sa vina!

– Pe izvor l-am slobozit,
Pe ogor l-am inverzit,
Pasarele vin zglobii…
Ce porunci mai am, copii?!

Sa aveti o primavara calda!

(un an si sapte luni)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.