Pe minunatul blog al Cameliei am vazut un exercitiu interesant de prescriere, care consta in stergerea cu pensula uda a unor forme, litere, cifre scrise cu creta pe tabla sau carton negru. Mi-a placut mult aceasta idee si am fost convinsa ca si Victoria va fi incantata de aceasta activitate.
La prima joaca cu creta pe tabla noastra, am si pus in practica acest exercitiu. Am inceput exercitiul nostru de prescriere cu stergerea liniilor verticale. Activitatea noastra s-a desfasurat sub forma de joc- poveste (precum si toate celelalte pana acum :)).
Mai intai, am desenat pe tabla cu creta doi nourasi (de ploaie) si multe liniute verticale (ploaie abudenta). Asadar, nourasii au venit, soarele l-au acoperit si ploita s-a pornit :). Hai sa ajutam soarele sa iasa din nouri :).
Dupa ce am desenat cu creta povestea noastra, la invitatia mea, V. a luat pensula uda si a trasat cu ea liniile verticale pe care le trasasem eu cu creta (astfel, liniile dispareau). A fost o surpriza placuta pentru mine sa o urmaresc pe Victoria cum reuseste sa copieze aproape intocmai liniile verticale desenate de mine cu creta.
S-a mai intamplat, la inceput, de vreo doua ori ca pensula sa mai „sara” de pe liniuta :).
Dupa ce ploita a fost stearsa cu pensula uda (si nourasii cu buretelul ud), a aparut soarele cu multe, multe raze. Evident, povestea a continuat si de aceasta data trebuiau ajutati nourasi sa ascunda soarele :). Asa ca, V. a continuat exercitiul de prescriere, expunandu-si manuta si sub alte unghiuri pentru a sterge razele soarelui.
Noua ne-a placut foarte mult aceasta activitate si am repetat-o de mai multe ori. V. a fost incantata sa lucreze cu apa, iar eu ca reuseste sa-si pregateasca manuta atat pentru abilitatile zilnice, cat si pentru scris. Vom repeta aceasta activitate de cate ori vom avea ocazia si vom incerca sa extindem povestea.
Mentiune: Pentru acest exercitiu, am ales sa folosesc tabla verticala. Despre beneficiile scrisului si desenatului pe suprafete verticale am scris aici.
(V. – 2 anisori si 7 luni)