Pipeta – o noua curiozitate

In aceasta primavara (sezonul multiplelor raceli pentru noi), pipeta, atasata picaturilor nazale a fost de mare interes pentru V. Ea a dorit mult, mult de tot sa cunoasca cum functioneaza pipeta si l-a scurt timp, dupa ce a inteles si exersat miscarile cu aceasta, a reusit sa-si administreze singurica picaturile pentru nasuc (bineinteles, sub atenta mea supraveghere).

Interesul fetitei mele m-a determinat sa initiez o noua activitate: transferul apei dintr-un pahar in altul cu ajutorul pipetei. Pentru a observa cu usurinta nivelul apei in pahare si in pipeta, am colorat apa in rosu (cu o picatura de colorant alimentar).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sincronizarea celor doua miscari de coborare in apa a pipetei si apoi de apasare a ei nu a fost deloc usoara, la inceput. Insa, dupa ce mecanismul si consecutivitatea miscarilor au fost intelese, V. s-a descurcat minunat si chiar a prins viteza.

Pentru a evita micile accidente in cazul varsarii apei, am folosit o tavita mai adanca, precum si o laveta cu ajutorul careia V. stergea apa „scapata” din pipeta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aceasta activitatea este perfecta pentru dezvoltarea, in primul rand, a rabdarii, a coordonarii ochi-mani, a concentrarii si, nu in ultimul rand, a motricitatii fine.

Sa aveti mult spor la activitati!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.