Pictam flori

Jucandu-ne cu guasa de diferite culori am dorit sa facem si mici tabloase cu floricele pictate. Si iata ce ne-a iesit:

painting flowers

Metoda folosita pentru pictarea acestor minunate floricele este una foarte simpla, dar de efect, zic eu. Initial mami a tras conturul unui cerc (drept floare), tulpinitei si frunzulitelor, Iar V. a colorat partile florii. Pentru tulpinita si frunzulite a folosit pensula, iar floarea a fost pictata cu degetelul (un excelent exercitiu de motorica).

DSC_0171

DSC_0178

M-a impresionat precizia cu care a tras tulpinita cu pensula si cum a respectat conturul frunzulitelor. Iata si floricelele in forma pre-finala:

DSC_0181

V. a aplicat multa guasa pe floricele si pentru o uscare mai rapida am apelat la cuptor: l-am incalzit pana la 50 grade, apoi l-am oprit si timp de 10 minutele tablouasele noastre au stat la caldut:

DSC_0194

Dupa uscare, cu ajutorul instrumentului de infuzie pentru ceai (se vede in poza de jos) V. a creat cateva efect pe fiecare floricica. Scopul folosirii acestui instrument a fost de a obtine efecte fine si in forma de plasa, dar pentru ca V. a aplicat prea multa guasa, a obtinut alte efecte :). La final, mami s-a jucat cu umbre pe tulpinita si frunzulite.  Rezultatul este unul minunat pentru mine:

DSC_0196

Tablouasele obtinute le putem folosi pentru a inveseli camera sau pentru a le oferi cadou. Noi am ales sa le oferim cadou.

DSC_0198

DSC_0199

Un sfarsit de saptamana colorat va dorim!

3 păreri la “Pictam flori

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.