Omida

De cand am citit prima data cartea „Omida mancacioasa” de Eric Carle, mi-am dorit sa facem cu Vica o omiduta cu care sa ne jucam atunci cand repovestim aceasta carte. Este o carte simpla, dar in acelasi timp magica! Este o poveste scurta, dar care ofera foarte multe informatii despre mediul inconjurator. Este un material didactic de exceptie. Este o carte care ii invata pe cei mici zilele saptamanii, numerele, fructele; le prezinta simplu si pe intelesul lor cum apare un fluture, le vorbeste despre noapte si zi. Vica adora aceasta carticica. Noi o folosim de multe ori in activitatile noastre zilnice. Am citit-o de multe ori seara, inainte de culcare si inca o mai citim.

Inspirata de aceasta carte si de felul in care se juca Vica cu ghindele (le aranja in sir una cate una), am realizat impreuna cu Vica o omiduta din ghinde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cum unim ghindele?

Pentru a uni ghindele intre ele ne-au fost necesare cateva scobitori si o foarfeca de manichiura. Cu ajutorul foarfecei am facut gauri in ghindele ce urmau a fi unite (respectand acelasi nivel). Rupem scobitorile in jumatate. Folosind o jumatate de scobitoare unim doua ghinde in acest mod:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Cum a participat Vica la aceasta activitate?

Vica a adunat ghindele in timpul plimbarii noastre in parc. Le cauta cu atentie si se bucura pentru fiecare ghinda gasita. Ea a ales ghindele din care sa facem omiduta si tot ea a stabilit numarul lor. Ea a introdus scobitorile in ghinde, iar eu am continuat unirea ghindelor. La final, impreuna i-am pictat ochisorii si gurita cu acuarele pentru degetele (non-toxice).

Bucuria ei de a tine omiduta in manute, personajul ei  favorit, a fost imensa!

Va dorim activitati frumoase!

(2 ani si 2 luni)

2 păreri la “Omida

  1. Pingback: Elldor.Info » Părinţi şi copii: Activități de toamnă pentru familie

  2. Pingback: Omida, strașnic animal de companie « Copilărie fericită

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.