O lectie altfel despre forme geometrice si culori

Noi invatam (si repetam) totul prin joc. Iata ca si de data aceasta am repetat formele geometrice, culorile si notiunile mare, mic, mai mare, mai mic printr-o metoda interesanta, vesela si creativa, „construind” in acelasi timp un tablou abstract si foarte drag mie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din hartie creponata colorata am decupat cateva forme geometrice (patrat, dreptunghi, cerc, triunghi) si le-am aranjat pe o farfurie de plastic. Am turnat intr-un recipient mai mic un pic de aracet (cantitate suficienta pentru activitatea noastra). Am pregatit o pensula si o coala de hartie format A4. Le-am aranjat pe toate pe masuta improvizata si am invitat-o pe Vica la joaca.

Micuta mea a fost bucuroasa sa descopere triunghiuri, cercuri (s.a.m.d.) de diferite marimi si culori. Cu multa energie si dor de munca creativa, ghemotocul meu s-a apucat rapid de treaba. A uns toata coala de hartie cu aracet si apoi a inceput sa aranjeze pe hartie formele geometrice. Fiecare forma aranjata pe hartie a fost iarasi data cu aracet, iar peste ea lipita o alta forma. Si iata asa, lipind forma cu forma intr-un mod haotic si dupa imaginatia sa, Vica a realizat un tablou modern si foarte frumos.

Iata cateva imagini din timpul activitatii:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Joaca frumoasa va dorim!

(2 ani si 2 luni)

O părere la “O lectie altfel despre forme geometrice si culori

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.