Mesteceni toamna

Ador mesteacanul! Este un copac care imi aduce aminte de copilarie, de orasul natal. Toamna, acest copac capata o eleganta deosebita. Nostalgica dupa anii copilariei si in acelasi timp dornica sa o invat pe Vica cat mai multe despre acest copac drag mie, am realizat impreuna un mic craft de toamna – „Mesteceni toamna”. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru acest craft am folosit un tub din carton reciclat de la o folie de aluminiu, acuarele finger paint non-toxice de culoare neagra, aracet, doua pensule (una pentru acuarele si una pentru aracet), un capac de carton de la o cutie de incaltaminte si multe frunze uscate, adunate de V. in timpul plimbarilor in parc.

Tubul de carton l-am taiat in jumatate, pentru a avea doi mesteceni. Nu a fost necesar sa coloram tubul in alb, deoarece acesta era deja alb, spre deosebire de tubul de la servetelele-prosop de bucatarie. Vica a pictat cu acuarea neagra dungile orizontale, specifice acestui copac. Apoi, cu ajutorul aracetului, am fixat mestecenii nostri pe suportul de carton (capacul de carton) si i-am lasat sa se usuce.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dupa ce s-au uscat bine, am decorat mestecenii si suportul de carton cu frunze uscate. Cu ajutorul aracetului am lipit frunzele noastre de tubul de carton, mesteacan in devenire si suportul de carton.

La final, langa cei doi mesteceni, Vica a asezat atent cei doi braduti (realizati de ea saptamana trecuta). Iata a asa a luat nastere si mica noastra padure aurie.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Joaca cu frunzele a fost o experienta senzoriala frumoasa si deosebita.

Va dorim spor la activitati de toamna!

(2 ani si 2 luni)

O părere la “Mesteceni toamna

  1. Pingback: Elldor.Info » Părinţi şi copii: Activități de toamnă pentru familie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.