JOCURILE OLIMPICE DE IARNA 2014

7 Februarie 2014 – o zi deosebita in lumea sportului. Au ramas minute numarate si se da startul Jocurilor Olimpice de iarna, de la Soci. Aceasta zi nu poate trece neobservata pentru noi. O asemenea zi este un bun prilej pentru o joaca noua, pentru o lectie noua, pentru noi descoperiri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziua de azi a inceput cu un mic dejun olimpic – inele olimpice aurite si un ceai aromat :).

inele olimpice aurite covrigi

Am continuat ziua cu o mare topaiala prin casa. V. topaia si tinea in manuta torta cu focul olimpic, mesterita de mama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am realizat torta dintr-un tub de carton alb, ramas de la folia de aluminiu. Folosind banda dublu adeziva, am lipit de tub foaia creponata, imitand flacara focului olimpic. Dorind sa respect culorile tortei de la Jocurile Olimpice 2014 (sursa aici), cu o carioca am trasat cateva linii rosii pe tubul de carton.

Dupa ce V. a adus torta cu flacara olimpica la destinatie, am inceput mica noastra inviorare. La sfarsitul exercitiilor matinale, V a primit o medalie de aur, realizata de mama dintr-un carton aurit reciclat de la o prajitura.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am luat o pauza si ne-am asezat la masa pentru un alt set de exercitii, de data aceasta exercitii de respiratie. Am pregatit doua lumanari, pe care le-am aprins. Mai intai V. sufla incet. Scopul exercitiului e sa reuseasca V. sa-si controleze puterea respiratiei astfel incat sa nu stinga focul, ci doar sa se joace cu el un pic. Dupa cateva secunde de joaca, la indiciul mamei, V. stinge focul sufland cu putere. Asemenea exercitii sunt foarte bune pentru plamani, cat si pentru dezvoltarea efectiva a vorbirii (fluenta si cursiva). V. adora asemenea exercitii!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am avut si o mica olimpiada a noastra, doar ca jocurile noastre nu au fost toate de iarna. Din timp, am pregatit cateva medalii mici de aur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Au deschis olimpiada noastra gazutile cu cheita, care s-au intrecut intre ele. Fiecare din ele incerca sa ajunga cat mai rapid la finish.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paianjenul a castigat si a fost premiat cu o medalie de aur. Iata premierea:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S-au intrecut si masinutele cu cheita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A castigat autobuzul muzical :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pinguinii s-au intrecut si ei, „patinand” pe burta pana la linia de finish. Pinguinul gri este preferatul Vicai. Numele lui este Riki. In aceasta competitie, mama a avut o misiune dificila: Riki trebuie sa fie castigatorul :)!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dupa o competitie dificila, Riki este Olimpicul la patinaj pe burta :). Iata si cea mai importanta premiere din Olimpiada noastra:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S-a incheiat Olimpiada noastra cu Gala Olimpicilor:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Craftul zilei a fost, bineinteles, realizarea inelelor olimpice, folosind tehnica stampilarii. Pentru stampilute am folosit borcanasele de plastic de la Actimel (sunt usoare si comod de tinut in manute). Am stampilat o coala de hartie de format mare (100 cmx65cm), folosind culorile inelelor olimpice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Aceste cinci inele – albastru, galben, negru, verde şi roşu – reprezintă cele cinci părţi ale lumii cuprinse de spiritul olimpic şi care sunt gata să se întreacă între ele. Cele şase culori (inclusiv fondul alb) combinate reprezintă toate naţiile, fară excepţie. Albastru şi galben pentru Suedia, albastru şi alb pentru Grecia, Franţa, Anglia, America, Germania, Belgia, Italia şi Ungaria, galben şi roşu penru Spania stau lângă noile culori ale Braziliei şi ale Australiei, vechea Japonie şi noua Chină. Cercurile olimpice reprezintă un adevărat simbol internaţional”.     

(Coubertin , Scrieri alese, vol.II , p. 460, 1913) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scopul craftului era acela de a respecta seria de culori a inelelor olimpice si nu de a realiza inele perfecte. Intr-un colt al cearsafului de hartie, eu am stampilat inelele olimpice, iar V. a reusit cu brio sa continuie seria inelelor. Dupa ce craftul nostru s-a uscat bine de tot, eu am decupat inelele olimpice realizate de mine si pe cele mai reusite realizate de ingerasul meu. Le-am lipit pe un carton colorat si le-am inramat, obtinand astfel o frumoasa amintire a zilei de azi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sa aveti spor in toate!

(V. – 2 ani si 5 luni)

 

2 păreri la “JOCURILE OLIMPICE DE IARNA 2014

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.