Iarna prin padure

In a treia zi de Advent, Vica a descoperit ce se intampla iarna in padure. Iar pentru ca totul sa fie ca o joaca, am transformat mica noastra padure aurie intr-o padure alba :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPadurea noastra de toamna arata asa:

craft padurea toamna

Cum am creat noi toate elementele ale acestei paduri puteti citi in postarile anterioare: Paianjen din castane, Iepuras coconas, Buburuza ruza, Mesteceni toamna, Ariciul vesel, Omida, Braduti din conuri de pin.

Am inceput joaca noastra de iarna prin a colora, cu acuarela alba, varfurile bradutilor nostri, creati anterior din conuri de pin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Si iata bradutii nostri iarna:

braduti cu zapada craft

Apoi, din frunze uscate, am facut un culcus pentru micul nostru arici – un culcus cald, unde el va dormi toata iarna:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am cautat un loc potrivit si pentru buburuzele noastre, un loc cald pentru somnul lor lung de iarna. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vica le-a pus si o frunza – paturica, ca sa le fie cald :):

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A venit si randul paianjenului :). Intai de toate i-am explicat ca nu toti paianjenii dorm iarna si apoi am lasat-o sa decida ce va face paianjenul nostru. Decizia ei a fost un rapida si sigura: „Il culcam acum! Sa doarma iarna!” :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am vorbit despre ursuletii bruni, i-am explicat ca si ei dorm iarna. Pentru a avea si un ursulet in padurea noastra, am creat rapid un ursulet din castane si palarii de ghinde (sistemul de prindere este identic cu cel descris aici). l-am colorat impreuna. Ceea ce ne-a iesit este cam departe de un ursulet adevarat, dar potrivit pentru padurea noastra si pentru joaca noastra de iarna.

ursuletul din castane

 Vica a mesterit din frunze un barlog pentru ursulet si l-a culcat pentru iarna:

ursuletul iarnaIata asa arata padurea noastra cu toate vietatile culcate:

padurea animalutele hiberneaza

Micul meu ghemotoc a insistat sa-i faca un culcus si omidei, acest lucru se poate vedea in imaginea de sus :). Bradutii lipsesc pentru ca se aflau la uscat :).

A urmat un alt moment interesant din joaca noastra: acoperirea padurii cu zapada. Pentru zapada, am utilizat un material pufos si perfect pentru activitati de iarna – vata. Folosind aracetului transparent, am lipit vata pe copacei (mesteceni), pe marginile cutiei, pe frunzele de jos, peste tot.

craft padurea iarna

Si iata! Padurea noastra a albit! E pufoasa si alba! Iepurasul coconas e stapan in ea :). Padure de vis pentru un iepuras :). Prin aceasta joaca, am invatat si care animalute salbatice nu dorm iarna: iepurasul, vulpea, lupul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Sa aveti o iarna vesela, frumoasa si pufoasa!

(Vica – 2 ani si 3 luni)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.