„Hristos a inviat!” – felicitare pentru cei dragi

Saptamana trecuta toti crestinii ortodocsi s-au bucurat de Sfintele Pasti. In asemenea zile simti nevoia sa fii aproape de cei dragi – parinti, bunici, frati, surori, sa-i imbratisezi, sa le spui „Hristos a inviat!”, sa le pregatesti un dar mic si valoros pentru a le bucura sufletul. In cazul nostru, bunicii sunt destul de departe. Pentru a le aduce o lumina in suflet am vrut sa le facem ceva special. Ideea trebuia sa fie una simpla si usor de realizat pentru Vica, iar contributia ei trebuia sa fie maxima. In cele din urma am optat pentru o felicitare realizata cu ajutorul amprentelor, folosind acuarele non-toxice pentru bebe. Am reusit sa realizam o felicitare placuta, calda si de nepretuit – un puisor in iarba!

felicitare handmade paste

Pentru a realiza felicitarea ne-au fost necesare urmatoarele: hartie cartonata A4 colorata de nuanta verde deschis (pe care ulterior am decupat-o in format A5 – consider ca e un format mai potrivit pentru felicitari), acuarele – finger paint – non toxice pentru bebelusi, o pensula, un pahar cu apa pentru spalare pensula, servetele uscate si umede pentru bebe (ambele necesare pentru a sterge de acuarela manutele si piciorusele copilul in timpul picturii), precum si manutele si piciorusele Vicai. Pentru a realiza nourasi cu mesaje, am folosit calculatorul, hartie xerox A4, foarfece si lipici.

Am inceput cu amprentuta piciorusului – puisorul nostru. Vica a vopsit singura talpita ei, eu am urmarit ca ea sa intinda uniform stratul de acuarela.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am continuat cu amprenta partiala a manutei (adica doar degetele, nu palma intreaga) cu ajutorul careia am desenat iarba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Folosind acuarela neagra si lasand amprentuta degetului mare, Vica a desenat ochisorul puiul. Iar eu i-am adaugat alte detalii – piciorusele si ciocul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Au urmat aripioarele. Acestea au fost realizate prin amprenta a numai trei degetele de la manuta – aratatorul, mijlociul si inelarul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din timp am pregatit nourasi ce contineau mesajele specifice de Pasti. Acesta au fost realizate in Word, folosind Clip Art (se gaseste la Insert). Apoi le-am printat si decupat, iar Vica le-a lipit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gata! Am terminat surpriza noastra pentru bunici. Pentru a personaliza felicitarea de genul – ” handmade by Vica”, am lipit pe verso o poza realizata prin colaj ce prezenta etapele de munca a Vicai si am adaugat urmatorul mesaj: „Am pictat cu dragoste si spor! Cu mult drag, Vica!”. Cu siguranta, munca Vicai a impresionat persoanele vizate si le-a umplut sufletul de emotii pozitive!

Vica a invatat sa spuna „Hristos a inviat!”. In limba ei suna asa – „Histos viat!”. Asa ca a reusit sa impresioneze bunicii nu doar prin felicitare, ci si prin mesajul specific de Pasti transmis prin video – skype! Super! O surpriza mai buna nu cred ca se putea! 🙂

Pentru a nu suprasolicita copilul si nu a transforma ceva frumos intr-o simpla plictiseala, am ales ca termen de realizare 3 zile. Am preferat sa pastrez un echilibru al activitatilor, tinand cont de faptul ca la aceasta varsta copii se pot concentra pe o anumita activitate timp de 7-10 minute (uneori doar 5 minute).

Eu si Vica va spunem cu drag „Hristos a inviat!”, dorindu-va sa aveti activitati frumoase si interesante impreuna cu copilul dvs.

(varsta Vicai – un an si opt luni)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.