Facem ploita

Ploua, ploua si iar ploua… Vica se bucura cand ploua – rade si striga „Cade apa! Pic, pic, pic!”. Ii place sa se joace in apa. Si ploaia ii place. Se bucura de fiecare picatura de ploaie pe care o prinde in manuta. In timp ce urmaream amandoua, de la balcon, ploita si discutam despre cum „beau plantele apa”, mi-a venit o idee de a crea o noua „jucarie de apa” dintr-o casoleta mai veche.

activitate copii ploita

Iata ce va trebuie pentru a crea aceasta jucarie simpla si distractiva: un recipient de plastic suficient de adanc pentru a retine apa, un cui si un ciocan (sau o foarfeca de manichiura, depinde cat de tare este plasticul din care e format recipientul dvs).

Cu un ciocan si un cui faceti cat mai multe gauri in recipient. In mai putin de 5 minute, „jucaria de apa” este gata! Pentru functionarea ei aveti nevoie de un alt recipient mai larg si mai adanc (un lighean in cazul nostru) cu apa. Scufundati recipientul gaurit in cel cu apa, apoi ridicati brusc sus si … bucurati-va de ploita!

Noi ne-am distrat grozav la balcon, facand ploita si urmarind „ploaia adevarata” de afara. Iata „scenariul” jocului nostru:

Norii s-au intalnit  – BUM, BUM, BUM!

Si ploaia s-a pornit – PIC, PIC, PIC!

Norii sunt pumnisorii nostri, batem din pumnisori. Pentru ploita ridicam recipientul gaurit din apa si ne bucuram … pic, pic, pic… 

Vica a indragit rapid aceasta activitate, indeosebi ca a fost una distractiva si desfasurata la timpul potrivit (cand afara tuna si ploua cu spor). Acum stiu ca Vica nu se va speria de tunet intrucat stie de unde provine si ce reprezinta. Noi doua am mai vorbit despre tunet, insa practica noastra de azi a intarit considerabil cele discutate anterior.

Distractie placuta la „facut ploita”!

(Vica – un an si zece luni)

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.