Dovleacul vesel – mozaic din seminte

De Halloween, am primit o invitatie de participare la un atelier de creatie, adresat copiilor in varsta de 2-3 ani. A fost un atelier plin de culoare, inventivitate si mister. Copii au realizat doua craft-uri de Halloween: un dovleac – mozaic din seminte si o fantoma prietenoasa din acadea.

Dovleacul din seminte a fost pe placul nostru :). Am lucrat cu lipici, seminte de floarea soarelui (cu coaja) si boabe de linte rosie.

dovleac vesel de Halloween

Cum procedam?

Pe o coala de hartie, desenati un cerc mai turtit astfel incat sa aiba forma unui dovleac. Cu ajutorul aracetului, lipiti semintele de floarea soarelui astfel incat sa obtineti ochisori, nasuc si gurita. Forma guritei o puteti face cum doriti, dupa imaginatia dvs. In cazul nostru, am creat o gurita zambareata :).

dovleac de Halloween

Apoi ungeti cu aracet toata suprafata ramasa a cercului si presarati boabele de linte rosie. Dupa ce ati umplut cercul cu boabe, presati-le cu manuta si apoi scuturati usor coala de hartie pentru a indeparta excesul de boabe.

dovleac

La final lipiti frunzulitele, decupate din hartie colorata.

Un craft vesel si usor de realizat de cei mici si care imbina armonios creativitatea, experienta senzoriala tactila si miscari de motorica fina.

Multumim celor de la Mini Me pentru invitatie si atmosfera de Halloween!

(Vica – 2 ani si 2 luni)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.