Cu aceasta cutie senzoriala foarte simpla si mica V. s-a jucat intens pe la varsta de un an si cinci luni. Imi aduc aminte cu bucurie cata veselie era pe fatuca ingerasului meu datorata faptului ca prin manutele lui trec „obiecte” atat de mici :). Recent am repetat aceasta activitate si ne-a placut la fel de mult, doar ca de data aceasta joaca a fost mai „matura” (degetelele mai rapide, miscarile lor mai clare si mai exacte, studiul continutului nu a mai fost doar unul vizual si tactil, ci a constat in muuulte intrebari 🙂 ).
Pentru a crea aceasta cutie senzoriala am folosit cutia de la servetelele de pampers, aproximativ o cana de 200 ml de hrisca. cateva boabe de fasole si un capac de la un biberon ratacit :).
Manutele ei erau mici si cutia de la servetele era perfecta. In plus, aceasta are doua capace, primul fiind prevazut cu un orificiu – un detaliu perfect pentru a folosi cutia drept pusculita 🙂 (exercitiul bun pentru dexteritatea degetelelor).
Dupa un studiu indelungat al continutului din cutie, am trecut impreuna la joaca: am cautat si adunat boabele de fasole amestecate prin hrisca.
Apoi, am inchis primul capac si folosind cutiuta drept pusculita am introdus inapoi toate boabele de fasole adunate.
Despre provenienta si importanta cutiilor senzoriale in dezvoltarea armonioasa a unui copil am scris aici.
ATENTIE! Supravegherea copilului de catre un adult este obligatorie pe tot parcursul activitatii. Acest lucru este necesar atat pentru siguranta copilului (exista riscul sa inghita obiecte mici, folosite pentru joaca senzoriala, in cazul copiilor care inca incearca sa guste totul), cat si pentru a-l ajuta si incuraja in explorarea necunoscutului.
Pingback: Cuscus, fasole, orez si alte materiale senzoriale | Agenda Mamei