„Cocktail urias” – un joc simplu si interesant

„Cocktail -ul urias” este una dintre cele mai favorite jucarii ale Vicai. Am creat acest joc cand Vica avea un an si opt luni si iata, mai bine de doua luni acest joc este inca in top.  Este un joc de indemanare, concentrare, coordonare a miscarii ochi-mani si dezvoltare a motricitatii fine.

activitati copii

Cum ne jucam? In fiecare orificiu facut pe capac punem cate un pai. Initial putem sa rugam copilul sa le puna doar pe cele galbene, apoi sa le scoata si sa le inlocuiasca cu cele rosii. In asa mod repetam si culorile. Sau putem face un curcubeu, folosind paie de mai multe culori. Totul depinde de imaginatie. Important este ca acele miscari de introducere a paiului in gaura sa fie indeplinite de catre copil. Desi aparent este simplu, totusi pentru un copil de varsta Vicai acest lucru este o adevarata provocare. Abia dupa mai multe exersari va reusi cu usurinta sa indeplineasca acesta sarcina.

activitati copii. motorica fina

Ideea de a crea acest joc a fost una spontana. Vica este la o varsta la care ii place sa bea din pai. Ii place sa aleaga paiul cu care urmeaza sa bea ceai, suc, apa sau lapte. Ii plac paiele colorate. Intamplarea face ca in aceasta perioada tata sa ne aduca acasa o inghetata gustoasa intr-un recipient de plastic mai neobisnuit. Asa ca dupa ce s-a terminat inghetata, m-am grabit sa spal recipientul si sa dau gauri in capac cu o foarfeca de manichiura.

activitati copii. motricitate finaInitial am dat doar zece gauri, acum avem mai multe. Unele sunt mai largi, altele mai inguste (dar suficient de largi incat sa incapa un pai). In asa mod am marit dificultatea jocului.

Noua ne place aceasta activitate! S-ar putea sa va placa si voua! Incercati!

(Vica – un an si zece luni)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.