Caietul AR Skag – modelul urangutan

caiete AR Skag

Intr-o postare anterioara va impartaseam dorinta mea de a testa noua tehnologie – Augmented Reality. Am reusit acest lucru datorita caietului revolutionar pe care l-am primit   pentru testare de la echipa Blogal Initiative. Desi mi-am exprimat preferinta pentru varianta delfin, am primit urangutanul. Pentru inceput ma ingrijorasem, intrucat mi-am dorit sa ma bucur impreuna cu Vica de aceasta noua tehnologie, iar sa urmaresti cum un urangutan „iese” din tableta sa te infioare nu mi se parea un lucru tocmai potrivit pentru ea.

Caietul l-am testat seara, cand s-a adunat toata familia acasa. Dupa ce aplicatia a fost descarcata am inceput sa scanam cu tableta caietul. Dupa cateva incercari am reusit sa urmarim urangutanul infiorator. Imaginea este clara. Sonorul este foarte bun. Urangutanul poate fi urmarit din toate unghiurile. Distractia cu acest caiet este mult mai frumoasa daca il testati la lumina zilei, pozitionand tableta sau smartphone-ul la o distanta mai maricica fata de caiet si bineinteles, sa scanati cu rabdare codul de pe coperta caietului.

Vica a recunoscut urangutanul, exclamand vesel „misca maimuta mare!”. A doua zi mi-a cerut iarasi tableta si m-a rugat sa-i arat maimuta. Tot se uita in spate la tableta pentru a-i vedea „fundu maimuta”, intrucat stia de la gradina zoologica ca una din maimutele de acolo are funduletul rosu. Intrucat animalul poate fi urmarit din toate unghiurile, i-am arat si cum arata in spate un urangutan. Dupa ce s-a distrat cu „maimuta” de pe caiet mi-a cerut alta maimuta. Am dat cautare pe google si i-am aratat imagini cu alte maimute, insa nu am multumit-o; dorinta ei era ca cealalta maimuta tot sa se miste. Ingrijorarea mea de la inceput a fost in zadar. Vica s-a bucurat si se bucura de „maimuta mare”. Strigatul urangutanului nu a speriat-o, ci din contra a alimentat in ea curiozitatea pentru acest animal. Am incercat de mai multe ori sa filmez toata aceasta poveste cu urangutanul nostru, insa nu am reusit in nici un filmulet sa prind intreaga frumusete a miscarilor acestui animal, intrucat de fiecare data se oglindea in tableta imaginea mea si a aparatului de filmat. Este insa imbucurator faptul ca imaginile prezentate in filmuletul de prezentare redau cu exactitate realitatea.

Mi-a placut aceasta idee de a implementa tehnologia AR pe carton – un material didactic de exceptie! As fi dorit, insa, sa existe un album cu pagini de carton prinse in spirala, iar din fiecare pagina sa prinda viata cate un animal. Ar fi util ca aceste albume sa fie grupate pe categorii – animale domestice, animale salbatice, pasari, etc. Probabil ca intr-un viitor apropiat va fi posibil si acest lucru. Cel mai mult mi-ar placea ca aceste albume sa nu fie folosite doar acasa de catre mamicile  preocupate de dezvoltarea timpurie a copilului, ci sa fie incluse pe lista manualelor scolare si intrebuintate activ la orele de zoologie de catre toti copii tarii (fiind in acelasi timp sponsorizate, daca nu integral cel putin partial, de catre Ministerul Invatamantului).

Ce reprezinta caietul AR Skag? Este un caiet in format A4, cu o coperta reliefata din carton de inalta calitate (imi place coperta), cu spira metalica (ador caietele cu spira), tip dictando cu 60 de file. Este impartit in doua parti, fiind predestinat pentru doua subiecte. Fiecare parte are coperta interioara din carton mai subtire. Caietul este produs in Grecia de catre firma Skag. Interesant este faptul ca acest caiet este revolutionar nu doar pe plan tehnologic, ci si pe cel al productiei, venind astfel in intampinarea problemei globale de ecologizare. Si anume:  foile sunt albite cu oxigen sau ozon si nu cu clor; cerneala folosita pentru acest caiet nu este toxica (aceasta il face sa fie potrivit pentru activitati cu copii sub 3 ani – bineinteles in prezenta parintilor); pentru hartia caietului sunt folositi copaci plantati pentru acest scop. Aceste si mai multe detalii despre caracteristicile ecologice ale caietului le puteti citi pe una dintre cele doua coperti interioare ale lui.

Prin urmare, intrucat se apropia 1 iunie – Ziua Copilului – va recomand acest caiet drept cadou pentru aceasta zi. Cu siguranta veti aduce multa bucurie, veselie si fascinare pe chipul celui mic. Mai mult de atat exista mari sanse ca acest caiet sa-i starneasca celui mic curiozitatea pentru lumea animala, pentru zoologie.

Multumim echipei Blogal Initiative pentru desfasurarea acestei campanii!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.