Buburuza Ruza

In acest articol vreau sa va prezinta o familie de buburuze, care mie imi este foarte foarte draga si pe care doresc, din tot sufletul, sa o pastrez drept amintire pentru toata viata :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Buburuzele au fost realizate prin vopsirea castanelor. Buburuza din mijloc a fost facuta in totalitate de mami, buburuza din stanga este opera comuna (mama-fiica), iar buburuza din dreapta este 100% munca Vicai. Dealtfel, buburuza din dreapta da valoare acestei familii de buburuze si este, bineinteles, cea mai scumpa pentru mine.

Noi am vopsit castanele cu acuarele fingerpaint non-toxice, care din pacate nu prea rezista in timp, dar pentru siguranta Vicai am ales aceasta varianta. Sper sa gasesc o metoda prin care sa reusesc sa le pastrez cat mai mult timp.

Activitatea noastra a fost splitata in 3 etape:

  • Mai intai, am vopsit castanele in totalitate cu rosu si le-am lasat la uscat. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Apoi, am pictat cu negru si iarasi am pus castanele la uscat OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • In final, am desenat gurita si ochisorii. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Despre Buburuze am vorbit de mai multe ori, asa ca de data aceasta am recapitulat prin joaca ceea ce stim despre ele.

Pentru noi aceasta activitate a fost o joaca foarte frumoasa si vesela, care ne-a facut sa ne sfatuim una cu cealalta si sa respectam reciproc parerea (un fapt extraordinar de maret pentru varsta Vicai!).

Imaginatia nu are limita! Creati si va bucurati impreuna cu cel mic! Mult succes si spor la joaca!

(2 ani si 2 luni)

4 păreri la “Buburuza Ruza

  1. Pingback: Elldor.Info » Părinţi şi copii: Activități de toamnă pentru familie

  2. Pingback: Iarna prin padure | Agenda Mamei

  3. Buna.
    Acuarele fingerpaint non-toxice le-ai cumparat de pe net sau…? As vrea si eu sa cumpar, dar nu gasesc prin magazine. (sunt din BucurestI).
    Multumesc mult!
    Vio

    • Buna!
      Prima data am cumparat de pe net de la emag, producatorul SES – 6 borcanase pentru varsta de 2-6 ani (recomandata de producator), insa nu am fost foarte multumita de culoarea galbena si alba (nu era suficient de moale si se aplica greu, trebuia sa folosesc neaparat si apa). Apoi am gasit, din intamplare, la magazinul Auchan din Titan fingerpaint realizate in Italia, din pacate nu tin minte producatorul (tot 6 borcanase, dar semnificativ mai mari). Acestea ne-au placut mult. Sunt foarte fine si se aplica usor si culorile sunt foarte frumoase. Am avut experienta si cu tuburile de la Crayola, achizitionate de la Noriel, dar nu ne-au placut deloc: culorile se combina greu intre ele si nici nunata culorilor nu place. Se aplica usor pe mana, dar cand sa lasi amprenta pe hartie nu reusesti sa obtii un contur clar, pentru ca culorile nu au nuante aprinse si textura e un pic ciudata (asa ni s-a parut noua). Acum, de ceva timp, am descoperit pe guasa de la Omfal (nu este specificat ca este fingerpaint, dar sunt la fel non-toxice si lavabile, asa ca nu vad un obstacol in a le folosi ca si fingerpaint). Guasa de la Omfal ne-au cucerit din prima cu textura lor, nunatele aprinse si clare, raportul pret/calitate, cantitatea in care se vand si varietatea de culori. In plus, pe la ateliere;e de pictura la care am participat cu ingerasul meu, peste tot se folosea guas non-toxic, pentru ca se vinde in cantitati mari si e mai ok la pret. Este si mai lichid decat fingerpaint, deasemenea nu necesita apa pentru diluare. Daca pictati mult, ti le recomand cu drag pe cele de la Omfal. Le poti cumpara pe net la adresa http://www.omfal.ro, sectiunea Arta si abilitati practice, materiale pentru pictura. Pe aceast site vei mai gasi si multe alte lucruri interesante, gen sabloane pentru cei mici, pensula groasa perfecta pentru primii ani (cu ea reusesc sa acopere o suprafata mai mare si atunci nu se plictisesc asa repede, se bucura de rezultat si au impuls de a mai picta). Sper ca te-au ajutat informatiile mele. Sa aveti mult spor la pictat!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.