Bomboane in bomboniera craft

bomboane in bomboniera Acest craft a fost realizat de Vica la varsta de un an si sapte luni. In timpul acestei activitati Vica a repetat culorile de baza (rosu, galben, verde si albastru) si a invatat notiunile – cerc, rotund. Deasemenea, manipuland cu cercuri mici, a executat multiple exercitii de indoire si dezdoire a degetelelor, lucru important in pregatirea degetelelor pentru scris si alte abiltiati zilnice ce tin de detaliu. Mai mult de atat, dezvoltarea motoriei fine este in stransa legatura cu dezvoltarea vorbirii si a gandirii (mai multe detalii aici).

Pentru a desfasura aceasta activitate, am pregatit din timp urmatoarele:

  • pe o hartie alba de desen, format A4, am desenat si colorat o bomboniera (aici puteti descarca modelul bombonierii noastre);
  • apoi am decupat din hartie colorata (culori folosite rosu, verde, galben si albastru) cercuri cu un diamteru de aproximativ 4 cm;
  • pentru lipit am pregatit Finger Glue de la SES, despre care am scris pentru prima data aici.

Pentru a o familiariza pe Vica cu „lumea bomboanelor” (deloc nestiuta de ea, inca), am inceput sa-i citesc o poveste ilustrata, inventata si pregatita din timp de catre mine. Cu ceva timp in urma, gasisem intr-o carte ruseasca de dezvoltare timpurie a copiilor o povestioara draguta. Scanasem pagina necesara, o prelucrasem putin la calculator pentru a crea scenariul dorit si prin colaj am introdus textul povestii mele: „Dani este un baietel vesel si prietenos. Ii place mult sa se joace cu prietenii sai. In curand la el vor sosi prietenii. Impreuna cu prietenii, Dani canta, danseaza, se joaca. Iar cand obosesc, se aseaza toti la masa si beau ceai cu bomboane. Prietenii lui vor sosi din clipa in clipa. Pana vin ei, Dani trebuie sa reuseasca sa umple bomboniera cu bomboane. ” Astfel, misiunea Vicai era sa-l ajute pe Dani, baietelul din imagine, sa umple bomboniera cu bomboane.

poveste pentru bomboniera

Initial, Vica a uns toata pagina cu Finger Glue de la SES.

craft bomboniera si bomboane

Apoi, a inceput sa aranjeze „bomboanele”, numind culoarea fiecarui cerc pe care il lua in manuta si il lipea pe hartie.

craft bomboniera si bomboane

A fost o activitate vesela si frumoasa. La finalul activitatii, impreuna am baut ceai cu biscuiti. Data viitoare, peste vreo cateva luni, vom servi ceai cu bomboane :).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.