Jocurile cu apa sunt perfecte pentru dezvoltarea miscarilor fine ale degetelor si totodata o posibilitate eficienta de a familiariza copilul (chiar si cel mic) cu proprietatile apei, cu diferite materiale si obiecte.
Baita cu buretei este o activitate foarte indragita de ingerasul meu. Inca de foarte mica, adora sa stoarca bureteii si sa transfere cu ei apa dintr-un recipient in altul.
V. „pescuieste” bureteii din apa, ii stoarce si ii aseaza intr-un recipient. Apoi, rastoarna cu bucurie recipientul plin cu buretei si distractia continua :). In functie de dimensiunea si marimea buretelui V. trebuie sa isi foloseasca ambele manute, doar una sau doar doua degete.
Storsul buretelui dezvolta motricitatea fina, coordonarea ochi-mani si pregateste mana pentru scris, precum si pentru alte abilitati zilnice (ex. legarea si dezlegarea siretului).
Pentru acesta baita folosesc bureti de difeite dimensiuni. Astfel, V. poate observa cu usurinta cum unii buretei plutesc, iar altii se imbiba repede cu apa si se scufunda.
Bureteii care plutesc pe apa, pot fi ajutati sa pluteasca mai repede/incet sau sa ajunga din punctul A in punctul B, suflandu-i usor si apoi mai tare. Aceste exercitii de suflat sunt perfecte pentru dezvoltarea plamanilor, dar si pentru o dezvoltare efectiva a vorbirii.
O baita vesela va dorim!
(activitate recomandata de la 1 an)
Ca de obicei,simplu, frumos si eficient! De unde ai luat bureteii?
Multumesc mult pentru aprecieri! Bureteii in forma de stea si hipopotam sunt achizitionati de la hipermarket de la departamentul de baita pentru copii. Sunt cam scumpe, dar in acel moment fetita mea s-a indragostit de ei si asa am ramas cu ei. In rest, cei rozi mici sunt taiati, sub diferite forme, dintr-un burete normal de baie (cel mai ieftin buretel de baie pe care l-am gasit in magazin). Ulterior, in joaca ei de buretei a aparut si un buretel pentru demachiere (refolosibil), luat cu imprumut de la mama :).