Baita cu Fluturasi

Pana la un an Vica s-a balacit in cadita ei de bebe, unde avea ratuste, broscute, canite. Apoi a „migrat” in cada mare. S-a acomodat repede in noul ei spatiu acvatic. Cada mare cu apa curgatoare a devenit locul ei preferat pentru joaca. Jocurile cu apa sunt recomandate pentru copii, in special pentru cei mai mici. Apa curgatoare linisteste mintea si ii fascineaza. Baita din fiecare seara, precum si balaceala de dimineata si cea din timpul zilei sunt un prilej de joaca pentru Vica, iar eu o tratez ca atare si ma bucur ca ii place asa de mult apa.

Inspirata de pasiunea Vicai pentru apa, balaceala, joaca in apa, precum si de Growing a Jeweled Rose’s, am hotarat ca o seara pe saptamana va fi dedicata unei baite EXTRA speciale ce va include mai multe jocuri, mai multa apa si un decor mai special. Asadar, seara de sambata este aleasa pentru a fi dedicata unei distractii mai „indraznete” in apa. Sambata trecuta am dat START baitei EXTRA vesele!

Intrucat saptamana trecuta am reusit sa ajung cu Vica la expozitia temporara de Fluturi Tropicali din cadrul muzeului Antipa, care ne-a palcut mult (detalii aici), am hotarat ca in acea seara „sa invit” la baita noastra cativa fluturasi.

fun bath

Din hartie colorata am decupat rapid flutrasi si floricele si le-am lipit cu apa pe faianta si cada. Apoi mi-am imaginat ca apa din cada ar fi un frumos rau in care ar putea topai Vica si am aruncat in apa un pestisor, o caracatita din plastic (din setul de nisip) si cateva pietricele. Nu am vrut sa exagerez cu decoratiuni, intrucat nu stiam cum va reactiona daca va avea prea multe piese in cada mare.

Ok! Rau avem, mal cu floricele si fluturasi avem. Dar ce vom face? Doar vom admira? NU! Vom juca basket!

smile

Am taiat in jumatate o sticla de plastic de doi litri si partea de sus (cea cu capac) a sticlei am folosit-o ca drept cos de basket, lipind-o cu scoci de cada. Din folie de aluminiu folosita la bucatarie am facut bulgarasi mici, pe care le-am folosit ca mingi pentru basket.

fun bath

A fost un joc mai mult pentru distractie, dacet pentru indemanare. Vica este inca destul de mica pentru a reusi o aruncare la tinta. S-a distrat mai mult turnand apa in „cosul de basket” cu formele din setul de nisip. Recipientul se golea destul de usor si repede prin deschiderea capacului. Astfel „cosul de basket” putea fi umplut iarasi, iarasi si iarasi….     I-au placut fluturasii, i-au placut acele cateva pietricele, i-a placut „cosul de basket”!

Desi la inceput a intrat cam timida in baie, analizand totul cu mare atentie (iar mama avea in acest timp emotii mari :)), totusi, la final, a reusit sa se distreze si sa se bucure de prima ei baita speciala.

Have fun at bath time!

(Vica – un an si zece luni)

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.