Arici – tehnica handprint

De cateva zile, doresc sa va prezint noua creatie a Vicai, care mie imi place foarte mult si abia azi am reusit sa fac acest lucru. Este un craft despre un arici, care, la sfarsit de toamna, a pornit in cautare de crengute si frunze necesare pentru a-si pregati culcusul de iarna.

arici handprint

De la jumatatea lunii noiembrie am inceput sa-i explic Vicai despre ce inseamna iarna si cum este ea in tara noastra. Primii fulgi de zapada din acest an ne-au bucurat foarte mult. In acea zi am citit pentru prima data cartea „O zi de iarna”, de autoarea Christina Butler si ilustratiile semnate de Tina Macnaughton. Personajul principal este Micul Arici, a carui culcus este luat de vant intr-o zi de iarna. Este o carte care ne place mult si pe care o recitim cu mare drag. Aceasta carte a fost un prilej bun pentru ai povesti Vicai despre ce face ariciul iarna: „In timpul unei ierni friguroase, ariciul doarme toata iarna in culcusul lui, facut din frunze si crengute uscate pe care le aduna toamna. El are un culcus foarte curat. Ariciului ii place curatenia. Cand vine primavara si afara se incalzeste, ariciul se trezeste.”

Pasii de realizare a craftului:

  • Pe un carton colorat (portocaliu – culoarea toamnei), Vica a desenat frunze si crengute asa cum le poate ea, folosind nuante de culori pe care le considera ea reprezentative pentru toamna. NU am intervenit in niciu un fel in momentele ei de creatie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • Apoi, pe un carton de culoare maro, am desenat amprenta manutei ei, am pliat cartonul in trei si am decupat urmarind conturul. Am obtinut trei manute din carton, pe care Vica le-a lipit cu ajutorul aracetului pe „covorasul” ei de frunze, desenat anterior. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

  • Dupa ce Vica a lipit prima amprentuta, eu am ajutat-o sa lipeasca boticul ariciului, pe care il pregatisem anterior (decupat din acelasi carton de culoare maro).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru creatiile noastre, noi folosim aracet incolor. Dupa uscare acest aracet devine invisibil, iar operele de arta ale Vicai capata o acuratete de invidiat :).

Sa aveti o zi frumoasa si creativa impreuna cu cei mici!

(Vica – 2 ani si 3 luni)

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.