Sortarea tacamurilor – activitate montessoriana de matematica timpurie

Despre implicarea Victoriei in treburile bucataresti am scris in aceasta postare. Azi, continui cu aceasta tema si prezint mai jos o noua activitate de bucatarie indragita de Victoria la fel de mult ca si celelalte de pana acum: sortarea si aranjarea tacamurilor.

sortare tacamuri activitate montessoriana

Incurajez si insist foarte mult pe activitati de sortare si de motorica fina. Despre importanta dezvoltarii motricitatii fine am scris aici. De mentionat este faptul ca si activitatea de sortare este una extrem de importanta in dezvoltarea celor mici. Aceasta activitate dezvolta gandirea, concentrarea, atentia, dar si invata copilul mic sa formeze multimi. Astfel, cel mic se familiarizeaza cu primele notiuni de matematica. Am putea numi aceasta activitate – activitate de matematica timpurie.

Prima activitate de sortare am initiat-o cand Victoria avea un anisor si sase luni. Pentru sortare am folosit migdale si paste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asadar, sortand si aranjand tacamurile, Victoria nu doar o ajuta pe mama, dar isi consolideaza notiunile fundamentale ale matematicii si dezvolta manuta pentru scris in viitor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sa aveti mult mult spor la sortare!

(V. 2 anisori si 10 luni)

O părere la “Sortarea tacamurilor – activitate montessoriana de matematica timpurie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.