Inspirata de vizita noastra la Casa Fluturilor, despre care v-am povestit aici, am realizat un sensory bin cu flori si fluturas.
Intr-o cutie de carton reciclata am aranjat urmatoarele:
- iarba decorativa (pe care o aveam in casa de ceva timp, fiind achizitionata pentru cu totul altceva),
- nisip si pietris de culoare verde pentru acvariu (achizitionat de la un pet shop – o punga aprox 4 lei; mi-as fi dorit sa utilizez sarea colorata, dar nu am gasit colorant alimentar verde),
- pietricele decorative (pot fi achizionate de la oricare hipermarket cu aprox. 4 lei o punguta maricica de pietricele),
- plante decorative pentru acvarium (de la pet shop),
- floricele din plastic (gasite prin casa),
- magneti in forma de buburuza (ii aveam in casa, dar pot fi gasiti pe la librarii),
- fluturasii sunt, de fapt, agrafe de par,
- cateva bucatele de scoarta de copac (din natura:)),
- „buturugi mici” – crengute mai groase de copac,
- cochilii de melci (pot fi „colectionate” din natura sau cumparate la punguta, impreuna cu scoici, de la pet shop; o punguta de scoici – aprox. 4 lei)
- si cateva ustensile mici mici pentru gradinarit (le aveam de la un joc de gradinarit, cumparat set cu de la o librarie din cartier).
Vica a indragit imediat cutiuta senzoriala. A mutat fluturasii de la o floare la alta, imitand zborul lor. Moment in care tot repeta versul din poezia „Fluturasii”, de Grigore Vieru: „Fal-fal acolo, fal-fal aici!”. Apoi a gradinarit un pic, dupa spusele ei „ca domnul Iepuras”, din cartea ei preferata Miffy :).
Vicai i-a placut sa rearanjeze pietricelele. Apoi a plimbat buburuzele de la o pietricica la alta, de la o buturuga la alta :). A resadit floricelele, a ascuns melcii si a rearanjat buturugile.
Peisajul nostru a prins viata si la final a aratat asa:
Aceasta cutiuta a prezentat interes pentru ea timp de doua zile. In jur de 40 de minute pe zi ne-am jucat doar cu aceasta cutiute. In tot acest timp a facut scenarii mici, dar foarte frumoase si dragute (ex. zboara fluturasul – „fal-fal”; buburuza pleaca – „hop-hop”; etc).
In prima zi am omis sa astern pe podea o paturica in camera in care Vica se juca cu aceasta cutiuta. Prin urmare, pietrisul a decorat frumos tot parchetul camerei noastre:). Dupa ce, in prima zi, am adunat muuuuuuuult pietris de pe jos, am fost mai inspirata in a doua zi si jocul nostru s-a desfasurat pe o paturica.
Pe parcursul activitatii nu am certat-o pentru nisipul ajuns pe podea ( in fond, era vina mea pentru ca nu ma pregatisem mai bine pentru aceasta activitate), mi-am dorit sa exploreze in liniste Casa Fluturilor creata de noi. In plus, nu am putut sa-i fac nici prea multe poze, intrucat mi-am dorit ca ea sa se poata concentra in totalitate la ceea ce face.
Sa aveti spor la joaca!
(Vica – un an si zece luni)
P.S. Despre cutii senzoriale am scris mai in detaliu aici.
.
Bine te-am gasit, Svetlana! E prima oara cand intru pe blogul tau si vreau sa-ti spun ca nu ma pot satura dand clickuri. 🙂
Cutia voastra senzoriala e SENZATIONALA! Deja mi-am notat pe lista de cumparaturi o punga cu pietris pentru acvariu,
Cele mai multe activitati senzoriale le desfasuram intr-o piscina gonflabila. Asta ma scapa pe mine de multe griji. 😉
Irina
Buna, Irina! Ne bucuram ca ne-ai vizitat in casuta noastra virtuala. Multumim pentru aprecieri! Mi-a placut mult ideea cu piscina gonflabila. Si noi avem una, dar pana acum am folosit-o doar la pescuit:). Joaca frumoasa va dorim!
Pingback: Reflecțiile mele despre pietriș și o cutie senzorială cu tematică marină « Copilărie fericită