Zilele trecute, am scos din dulap un joc uitat de noi de multa vreme – pusculita noastra galagioasa. V. a fost foarte bucuroasa sa revada „jucaria” atat de mult indragita de ea in al doilea ei an de viata.
Aceasta pusculita ne-a fost de mare ajutor si ne-a distrat mult la varsta de un an si a continuat sa ne binedispuna zilnic pana la varsta de un an si noua luni.
Initial a fost o mare provocare pentru V. sa introduca banutii in pusculita. Ulterior, manutele au exersat si activitatea a prins un alt rol – cel de distractie :). V. adora sa auda cum zornaie banutii in aceasta pusculita, asa ca rapid (inca de la varsta de un an si doua luni) a prins o viteza ingrijoratoare la introdus banutii in pusculita, doar din dorinta de a asculta de mai multe ori acest sunet.
Aceasta activitate dezvolta motricitatea fina, coordonarea mani-ochi si rabdarea.
Pentru pusculita am reciclat un borcanas din metal de la cafea, pe capul caruia am facut un orificiu pentru introducerea monezilor. Am ales metal, tocmai pentru ca V. sa auda clar acel zornait in momentul in care banutul este introdus in pusculita.
Am folosit banuti reali, pe care i-am dezinfectat: mai intai, i-am sters cu spirt si apoi, i-am fiert mult timp. Am inceput activitatea noastra cu 5 banuti si V. a exersat cu fiecare manuta de cateva ori. Dupa ceva timp, am marit numarul banutilor la 10. Azi, numarul banutilor este peste 30. Nu imi doresc sa-l maresc mai mult, pentru ca doresc sa ivit plictiseala.
Micuta mea prefera de multe ori sa lucreze pe podea, din acest motiv multe din activitatile noastre se desfasoara pe podea si nu „frumos” la masuta (cum ar fi corect din punct de vedere medical).
ATENTIE! Supravegherea copilului de catre un adult este obligatorie pe tot parcursul activitatii. Acest lucru este necesar atat pentru siguranta copilului (exista riscul sa inghita obiecte mici, folosite pentru aceasta activitate, in cazul copiilor care inca incearca sa guste totul), cat si pentru a-l ajuta si incuraja in explorarea necunoscutului.