Potrivim capacele si invatam sa le inchidem

Un lighean cu sticlute de plastic si capace – asta a primit azi Vica pentru distractie. De cand s-a nascut Vica, am inceput sa fiu mai atenta si sa reciclez tot ce este posibil. Asa ca in „dulapul cu comori”, am adunat si cateva recipiente (spalate si uscate) de la diverse produse folosite in timp: sampon, balsam, apa plata, etc.

Rolul acestei activitati: sa invete sa gaseasca capacelul potrivit pentru fiecare sticluta (dezvoltam gandirea) si sa-l inchida (dezvoltarea motricitatii fine).

activitati copii. capace si sticlute

Bineinteles ca pentru inceput, Vica a testat toate sticlutele sa vada cum pocneste fiecare. Apoi a suflat in ele si a incercat sa le puna una peste alta (a avut intentia de a construi un turn). Dupa ce a studiat sticlutele, a venit randul capacelelor :). A batut capacelele unul de celalalt. Apoi a introdus capacelele mai micute intr-o sticluta cu un gat mai larg si a zornait cu ele. Era foarte concentrata la „munca ei”.

activitati copii.capace si sticlute

La sfarsit, dupa ce a terminat studiul obiectelor, a potrivit capacelele si a incercat sa le roteasca pentru a le inchide. Unele a reusit sa le inchide mai bine, altele nu. Cert este ca  i-a placut aceasta activitate. 

Incercati si voi, s-ar putea sa va placa si voua!

(Vica – un an si zece luni)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.