La pescuit

Cald! Teribil de cald! Topoganele si leaganele sunt extrem de fierbinti. Ce facem noi in aceasta perioada? Pescuim! Unde? La umbra in balconul nostru (ce pacat ca nu avem curte!)! Cum? Vedeti mai jos!

activitati copii la pescuit

Este un joc vesel, racoros si potrivit pentru o vreme torida ca aceasta. Este pe placul Vicai, care e innebunita dupa jocurile cu/in apa. Cu ajutorul acestuia dezvoltam concentrarea, rabdarea, vorbirea si antrenam dexteritatea manutelor.

Ce am folosit noi pentru acest joc?

  • Un recipient mai mare cu apa,
  • jucarii pentru baita: broscute, pestisori, ratuste, caracatite, etc (cu siguranta aveti in casa aceste seturi pentru baita),
  • mingi micute colorate (noi am folosit mingile de la un alt joc, pe care il aveam de ceva timp in casa),
  • un alt recipient in care am adunat tot ce am pescuit,
  • o strecuratoare mica din plastic (noi avem trei de culori diferite, pe care le-am achizitionat la un pret mic din Auchan).

Jocul nostru are cateva reguli:

  1. cu manuta dreapta tinem strecuratoarea si pescuim,
  2. cu stanga scoatem din strecuratoare ce am prins si
  3. punem in caserola (al doilea recipient).

Cand Vica termina de pescuit, rasturnam iarasi in apa tot ce „am prins” si o luam de la capat doar ca de data aceasta inversam manutele. Pentru un copil de varsta Vicai este destul de greu sa respecte succesiunea de instructiuni simple a unui joc. La aceasta varsta nu are rabdarea si concentrarea necesara pentru a realiza acest lucru, asa ca din cand in cand mai  triseaza :). Mai mult decat atat, este posibil ca, la inceput, copilul sa intampine mici greutati in a prinde ceva in strecuratoare, deoarece la aceasta varsta indemanarea este slab dezvoltata.

In momentul in care Vica reusea sa prinda ceva, se bucura mult si striga „Mama, vezi ce a prins Vica?”. Atunci eu o intrebam „Ce a prins?” si ea imi raspunea „Minge!” (in functie de ce prindea). Eu iarasi o intrebam „Ce culoare are mingea?” si ea imi raspundea „Rosie!” (sau alta culoare, corespunzatoare jucariei pe care o prindea). „Sa vedem ce mai prinde Vica?”, o intrebam eu in continuare. „Uite, o rata galbena!”, imi raspundea ea. Dialogul nostru a tot continuat si continuat. Iata asa prin joc am repetat culorile, am intretinut o conversatie si am reusit sa imbogatim vocabularul, invatand cuvinte noi.

(Vica – un an si zece luni)

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.