Iepuras Coconas

Intrucat avem o mica padure aurie, cu care ne mandrim mult, am hotarat sa facem si un iepuras care sa locuiasca in ea. Pentru ca e toamna si ne bucuram din plin de ea, iepurasul l-am „construit” din castane :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am folosit doua castane: una pentru corp si alta pentru cap. Castanele au fost unite cu ajutorul unei scobitori (tehnica descrisa aici, in cazul craftului Omida). Pentru urechiuse si mustacioara am folosit seminte uscate de frasin, pe care Vica le numeste „cercelusi de copac”. Noi le-am adunat in timpul plimbarilor noastre in parc si arata ele iata asa:

Fraxinus-excelsior-seeds

sursa foto: wikipedia

Semintele de frasin folosite pentru mustacioara au fost scurtate si „muscate” pe orizontal cu foarfeca. In ambele cazuri, semintele sunt prinse direct in castana, acestea fiind introduse in gaurelele mici realizate cu o foarfeca de manichiura. Pentru codita am folosit o palarie de ghinda, pe care am prins-o de castana cu ajutorul unei scobitori (tehnica de prindere descrisa anterior aici). Ochisorii si nasucul au fost pictate cu acuarele fingerpaint non-toxice.

Sfat: Pentru baza (corpul iepurasului) este bine sa optati pentru o castana mai plata, altfel riscati ca iepurasul sa se dezechilibreze.

Vica a participat activ la acest proiect, m-a ajutat la imbinarea tuturor partilor si era nerabdatoare sa tina in manuta iepurasul finisat. Mult timp a topait prin casa ca un iepuras, tinand in manute iepurasul din castane si ascultand cantecelul Iepuras Coconas.

Va dorim joaca frumoasa si cat mai multa veselie in casa!

(2 ani si 2 luni)

O părere la “Iepuras Coconas

  1. Pingback: Elldor.Info » Părinţi şi copii: Activități de toamnă pentru familie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.