De mult timp mi-am dorit sa-i fac cunoscuta Victoriei lumea ghemotoacelor moi si colorate, o lume plina de culoare, frumusete, imaginatie si creativitate. Initierea Victoriei in acest domeniu s-a produs lin. Joaca noastra a inceput cu aruncarea in sus a ghemotoacelor, cu desfacerea firului si hohote abundente la rostogolirea ghemotoacelor. Usor-usor, Victoria a invatat si cum se face un ghemotoc. Se mai inoada firele uneori, dar asta nu conteaza. Important e ca are parte de o experienta senzoriala minunata, ca degetelele ei lucreaza muuult si ca noi doua ne distram grozav cu ghemotoacele vesele.
Tot cautand tutoriale despre tehnici de tricotat/crosetat (atat pentru mine cat si pentru V.), am aflat despre crosetatul pe degete. M-a fascinat mult de tot aceasta metoda. Priviti filmuletul de mai jos pentru a vedea ce fulare si bratarici minunate se pot realiza prin aceasta tehnica:
Iata inca un filmulet minunat care m-a surprins placut ptrintr-o alta tehnica de crosetare, de aceasta data folosind bratele (si nu degetele):
Ambele metode sunt foarte interesante si potrivite pentru copilasi mai maricei, care doresc sa faca primii pasi in ale tricotatului/crosetatului.
Pentru Victoria am ales o alta tehnica de crosetat pe degetele, una pentru copilasi mai mici, pe care am descoperit-o pe blogul Cameliei si despre care puteti afla mai multe privind filmuletul de mai jos:
Folosind aceasta tehnica se pot crea minunate flori de primavara :). Plecand de la aceasta idee am hotarat sa crosetam flori micute carora sa le adaugam cate un snur de martisor si sa le oferim in dar bunicilor de 1 martie (am atasat la spatele fiecarei floricele cate o bucatica de fetru pentru o mai buna prindere a martisorului de haina).
Priviti ce ne-a iesit:
Sunt atat de dragalase aceste martisoare si imi plac mult-mult de tot. Cel mai mult ma bucura faptul ca Victoria a muncit la ele cu multa multa daruire. Ea a crosetat in multe-multe reprize pentru a obtine aceste superbe floricele. Mami a ajutat la descurcat noduri, cand firele se incalceau si l-a munca ce implica folosirea acului si legarea nodului final. Iata un mic fragment in care puteti vedea cum degetelele Victoriei muncesc cu drag si spor:
Asemenea floricele se pot crea si de 8 Martie pentru bunici, matusi. Adaugandu-le cate o crenguta ca drept „tulpina”, obtineti un minunat buchet de floricele ca cel creat de Camelia sau de aceasta mamica.
O primavara frumoasa si colorata!
SUNT FOARTE FRUMOASE.SUNTETI BRAVO! MULTUMIM MULT!
Multumim!