Toti copiii se nasc genii; la fiecare 10.000 de nou-nascuti, 9.999 isi pierd rapid acest geniu din cauza neglijentei sau indiferentei adultilor.
Richard Buckminster Fuller
Ma numesc Svetlana si am o fetita vesela, activa, jucausa, prietenoasa, creativa – Victoria (Vica), pe care eu o numesc „dragostea mea”. Datorita ei am invatat sa am rabdare, sa privesc lumea prin ochi de copil, am cunoscut epuizarea maxima si am reusit sa gasesc puteri de a continua cu zambet si dragoste cea mai complicata, responsabila si frumoasa meserie din lume, cea de MAMA.
Vica ma invata sa ma trezesc vesela in fiecare dimineata, sa fac turnuri inalte din diverse obiecte (cuburi, sticlute, cratite, creioane, carioci, cutii de incaltaminte, etc – tot ce se poate suprapune este perfect pentru turnul nostru), sa ma ascund in cort facut din plapuma, prosop sau haine, sa ma joc vesel cu apa si chiar sa ma joc de-a prinselea alergand de-a busilea prin casa. Toate astea ea incearca sa-l invete si pe tata. Surprinzator, chiar ii reuseste!
Eu incerc sa o invat sa traiasca in asa fel incat fiecare zi sa-i ramana o amintire frumoasa. Inca din primele luni de sarcina, eu i-am promis sa-i arat aceasta lume minunata si interesanta, in care urma sa vina. Ma stradui din rasputeri sa-mi respect promisiunea. Impreuna descoperim cum sa facem o girafa / un crocodil desenand doar cu manute si degetele, cum se nasc vulcanii, cum inteapa un arici, cum zboara un fluturas, cum creste o floare, cum se desfac mugurii. Impreuna inventam jocuri interesante si educative, folosind obiecte si materiale cat mai naturale prezente in gospodaria noastra – sticlute, orez, fasole, apa, faina, nasturi, cleste de rufe etc.
Din dorinta de a impartasi cu alti parinti experientele, jocurile, evolutia si pasiunile noastre, am creat acest blog – Agenda Mamei.
Asa dar, in blogul meu – Agenda Mamei – veti gasi descrierea jocurilor educative si utile pentru dezvoltarea copilului care au fost fie preluate (specificand sursa de inspiratie), fie inventate de mine folosind obiecte / materiale ce se gasesc in casa, idei despre ce si cum desenam folosind amprente de manute, degetele si picioruse, idei pentru colaj si modelare cu cei mici, notite despre sanatate si dezvoltarea timpurie, descrierea lectiilor practice pentru o dezvoltare armonioasa a copilului (dezvoltarea fizica, a atentiei, a memoriei etc).
Sper ca fiecare cititor va gasi in Agenda Mamei ceva interesant si util pentru el.
Va doresc o lectura placuta!