Vicai, la un an si 8 luni, ii place mult cand ii desenezi ceva – iti aduce o foaie si un creion (pix sau carioca), ti le indeasa in mana si striga „Mama, den” (in limba ei „den” inseamna „deseneaza”). Incep cu o floare, observ bucuria si incantarea cu care ma priveste cand desenez. Abia reusesc sa o termin si aud „Mama, alta!” („alta” – „alt desen”), continui cu un soare, apoi fluturas, etc. Azi i-am desenat un iepurila, respectand tehnica desenului prezentata in proectul rus „Risuem Sami”, autor Pavel Linitchii. Asa ca azi voi descrie cum sa desenam rapid un iepurila, NEPUTAND DESENA.
Desenam urechile: unu, doi …
… continuam sa desenam capul, fara a ridica creionul de pe hartie.
In centru desenam nasucul:
Desenam mustata (incepem sa desenam aproximativ de la mijlocul fiecarui obraz):
Acum ochii in forma de doua linii scurte verticale si paralele:
Zambetul! Desenam o linie curba paralela cu linia barbiei:
Asa, inca un detaliu (puteti sa nu-l desenati, daca nu doriti) – dintisorii:
Continuam sa desenam corpul (il desenam mai bombat in partea de jos – asa are un alt efect, decat perfect rotund):
Desenam burtica (oarecum paralela cu forma corpului) si buricul:
Labutele (piciorusele), in forma de picatura: unu, doi!
… continuam labutele (piciorusele) prin adaugare detaliilor si desenam manutele (labutele de sus) si codita. Manutele si piciorusele le puteti desena in ce directie doriti, depinde de ce activitate ii atribuiti lui iepurila 🙂
Iepurila este gata, dar pentru a intregirea tabloului lipseste morcovul. Desenam un triunghi cu liniute mici in interior:
… si codita: mai intai o linie verticala, iar in jurul ei un nor:
Acum e gata! Cred ca va imaginati cate sunete de bucurie si incantare rasunau in casa noastra, cand am terminat sa-l desenez pe iepurila. In final, Vica mi-a spus „Pace fote mult!” (traducere din limba ei – „Imi place foarte mult!”). Am reusit sa aduc bucurie si multe zambete copilului meu desenand un iepurila in 20 de secunde. Incercati si veti vedea cum radiaza de fericire fatuca piticului vostru!