Girafele sunt cele mai inalte mamifere de pe glob, avand un gat extrem de lung. Cu toate acestea gatul lor nu este diferit de alte mamifere. Are tot sapte vertebre doar ca acestea sunt mai lungi. Girafa a fost adusa in Europa pentru prima data in anul 46 inainte de era noastra de catre Gaius Iulius Caesar. In vremurile noastre, prima girafa a fost adusa in Europa de catre arabi in anul 1827. Arabii o numeau Zarafa, insemnand „dichisit”.
Asa ca azi va propun sa desenam o girafa dichisita, utilizand schema de desen prezentata in proiectul rus „Risuem Sami” – autor Pavel Linitchii. Sa incepem!
Initial desenam urechea.
…varful capului…… a doua cornita si a doua ureche.
Terminam de desenat capul. Ar fi bine sa indreptati un pic in stanga, girafa noastra va sta in semiprofil.
Acum desenam si zambetul – linia gurii va fi aproape paralela cu cea a capului.
Ochii si narile le desenam mai aproape de linia stanga a capului. Ochii nu vor fi puncte, dar linii mici scurte si paralele.
Asa, capul il avem terminat! Acum desenam in partea dreapta iata asa o linie curbata, asemanatoare cu un topogan.
De aceeasi lungime desenam in partea stanga o linie aproape verticala (poate fi si un pic curba). Gatul nu trebuie sa fie nici prea gors, nici prea subtire.
Desenam picioarele din fata: doua dreptunghiuri paralele ce se leaga intre ele printr-o arcada mica.
Apoi mai desenam o arcada mai lata, la aceeasi inaltime cu prima. Se contureaza al treilea piciorus. Este bine sa respectati aceeasi grosime pentru toate patru picioruse.
Din spatele burticii desenam si ultimul piciorus.
Acum desenam petele pe tot corpul (cu exceptia burticii), mai mici la gat si la picioare.
Si la final codita!
O girafa simpatica si usor de realizat. Daca nu ati reusit din prima, cu siguranta o sa reusiti dupa doua sau trei incercari. Important este sa tineti minte ca piticii nostri se bucura anume de faptul ca ei recunosc cine e desenat si pentru ei nu conteaza daca e frumos sau nu desenat. Asa ca desenati-le si veti vedea cata bucurie va fi pentru ei! Pe curand!