In articolul precedent va descriam cum am realizat noi un omulet de zapada din amprente manute. Aceasi tehnica am folosit si la realizarea bradutului din imagine (in realitate este mult mai frumos).
De aceasta data „manutele” au fost decupate din hartie colorata verde (doua nuante). Baza bradutului a fost realizata dintr-un carton reciclat mai subtire pe care l-am prins si lipit in forma de con. Din hartie colorata rosie am decupat cercuri mici pentru a decora bradutul. Manipularea cu cerculete mici (lipindu-le pe bradut) a fost un exercitiul bun pentru degetelele ei (motorica fina). Deasemenea, am vorbit si povestit despre brad, Mos Craciun, sarbatoarea de Craciun. In limbajul Vicai au aparut cuvinte noi: brad, cadou, Craciun, glob, luminite, ace, inteapa.
Pentru varful bradutului am folosit hartie colorata albastra. Am decupat o fasie pe care am strans-o in forma de acordeon. Am prins unul din varfuri cu lipici, iar celalalt capat l-am desfacut in forma de evantai. La sfarsit, cu ajutorul unei foarfece, am rulat un pic varfurile „degetelelor” pentru a reda volum bradutului nostru.
Acest bradut, de o inaltime mica (aproximativ 28 cm), poate fi folosit la decorarea mesei de Craciun si/sau a celei de Revelion, aducand in asa fel o bucurie de nedescris pe chipul celui mic si stimuland, in acelasi timp, increderea in sine, in munca sa.
Aceasta activitatea, ca si cea precedenta (omuletul de zapada), este mai mult pentru copiii mai mari, intrucat pune accent pe decuparea detaliilor contribuind in asa mod la dezvoltarea motoriei fine.
Printre activitatile de iarna s-au mai numarat urmatorele: felicitare pentru cei dragi, omuletul de zapada din amprente manute, fulgi de nea, ghirlande, decoratiuni brad, pictura geam.
(Vica un an si patru luni)